my days

е т'ва си е за мен

Моята снимка
Име:
Местоположение: Gabrovo, Bulgaria

е не може всичко в един ден...

четвъртък, февруари 24, 2005

смисълът от безсмислието или един апатичен монолог

2005-02-23
Hot Spot. аз Стеф и персонала. мляко с мента и едно “бяло”.два пепелника с димящи цигари и няколко угасени смачкани фаса. смачкани като настроението на Стеф.

рожденния ден на неч е.

разговора се утежнява. търси се смисълът от съществуването и перживяването.
какво може да донесе загубата на смисъла?

апатията е пълна. няма идеи няма интерес няма смисъл.
като че ли обаче в цялата работа мога да намеря само положителни украски. дъното е положителна позиция.
няма по-лошо (въпреки тезата че винаги има по-лошо).
значи можем само да изплуваме. приятно съждение като се замислиш.

нервна криза Стеф е разтреперан не може да се успокои мести чашите, пепелниците после пак и пак, обляга се, изправя се... разговорът върви.

мисълта за самоубийство е някак си логично следствие. не ни се струва алогична или плашеща. нормално действие някак си дори твърде нормално, не по-сложно от запалването на поредната цигара...

търси се смисълът да се отиде до тоалетната, да се стане сутрин от леглото... за него смисълът е далеч - значи е безсмислен ситуацията е патова откадето и да я погледнеш.
безинтереса към всяко действие или бездействие води до апатично отношение към всяка възникнала ситуация или мисъл.

обяснението в конкретния случаи е елементарно и съвършенно просто
Жена

но въпросът погледнат в малко по-голям мащаб започва да тормози съзнанбието, да събужда нервни окончания, да изпраща импулси, да възбужда аксони и генерира хормонален дисбаланс. тялото е подвластно на психиката и отреагира с изменения на възприятиятията, сякаш е подвластно на различни медикаменти.

смисъл?

2 Comments:

Blogger ss said...

какъв post само? жалко, че най-вероятно никой няма да забележи този comment, пуснат на 14.05.05. или ще? не знам. дуното и апатията са положителна позиция....днес, толкова дни след онзи разговор, аз се чувствам странно спокоен и в поносимо настроение...това е така, не защото всичко е наред, а защото вече свикнах и не ми прави впечатление това, че нищо не е наред...нищо не е наред ли? това е твърде преувеличено и невярно, но не това е есенцията...става въпрос за свикването....ужасно е!!!!!...а що се отнася до мисълта за самоубийство - доста често отношението ми към нея не се е променило...надявам се да се промени, но на този етап....промени се това с цигарите и медикаментите....първите вече не ме интересуват, но все повече възбуждам интереса си към вторите...и жената...естествено, че жената...тя е всичко..тук няма какво просто да кажа...просто няма...жената с главно Н.....хахаха...все още се спотайва на около 25 см под болната ми глава...тя все още е там....

4:47 сл.об.  
Blogger luho said...

kakto se kazva6e v edin star (i ne tolkova kultov)serial - istinata e niakade tam

za svikvaneto, makar 4e pak 6te mi se obidi6 4e gledam s leko "...abe pi4 ti tam kadeto otiva6 az ot tam se vry6tam...", ami svikva se no e bolezneno za6toto sled svikvaneto se "slu4va" primiriavaneto, posle apatiata, posle... i t.n. dokato nakraia prosto ni6to niama zna4enie a pyk kakvoto i da e e po-dobre da se tormozi6 da se samoubiva6 (sama misleno de)da se depresira6, otkolkoto da "svikne6"

abe mnoo obyrkano stana no pyk v momenta ne moga da go obiasnia po-dobre

8:40 сл.об.  

Публикуване на коментар

<< Home