my days

е т'ва си е за мен

Моята снимка
Име:
Местоположение: Gabrovo, Bulgaria

е не може всичко в един ден...

четвъртък, септември 22, 2005

Мързеландия I


Мястото:
Мързеландия е малка страна където има един основен закон: "Не прави нищо, с изключение на това което те забавлява, а дори и за него първо си помисли дали си струва усилието...". На изток граничи с прекрасното Черно море, толкова кристално чисто и прекрасно, че се чудиш защо са го кръстили "Черно". На запад е Шитландия, за която може би ще стане въпрос малко по-нататък. Самата Мързеландия (преди наричана "Смокиня"), е разделена на няколко автономни области: "Барът", "Пенисилвания" и "Там в далечината". Почвата е предимно песъчлива. Растителността варира от изсъхнала трева до изгорели фасове, като по източното краибрежие можете да откриете и водорасли. Фауната е много по-богато развита, но за нея мисля да отделя цяла глава малко по-нататък.

Фауната:
условно можем да разделим фауната пребиваваща на територията на Мързеландия на две: нощна и дневна.

Дневната фауна пребивава най-вече в териториите на "Пенисилвания" и малко по-рядко в тези на "Барът". Характерно за дневната фауна, е че представителите от този вид нямат нито естествена нито изкуствена защита на тялото (всъщност бихме могли свободно да кажем че са "голи"). Ярки представители на този вид са "Гея ми Янко", "Кура ми Янко", "Рубенсовата жена" и още много подобни. Да се говори за естетика при тези същества е непосилно за което и да било писателско перо така че не мисля да се заемам с тази задача. Пословична е показността на тези същества. Те обичат да излагат тялото си на показ пред представителите на нощната фауна докато те се хранят или просто си почиват. Неизяснен в психологическо отношение си остава въпроса защо тези същества са решили че изглеждат добре. Хранят се предимно с възмущението на останалите представители на животинския свят населяващ страната. Те са значително по-енергични от представителите на нощната фауна и дори от време на време нарушават основния закон на Мързеландия.
Нощната фауна за съжаление е принудена да пребивава в същите територии както "дневната". Те нямат миграционен период и са постоянно на територията на Мързеландия с малки изключения за преминаването на границите й към Шитландия или Черно море. Те строго спазват закона на страната и се придържат към най-опростена житейска философия. Те дори не разсъждават, освен може би в случайте когато са възмутени от своите съседи "дневните". Основно те се хранят със случайни силни емоции, много простотия и разбира се много алкохол.

Извстни представители на "Нощните":
Цецо:
младежът е студент който е решил да изкара едно хубаво лято. Като начало работи като помощник на археологическите разкопки във Варна, но след като пристига в Мързеландия открива много по-лесен начин за печелене на парите необходими за нормално съществуване. Събирайки бирени бутилки, изоставени предимно от "дневните" и коалирайки се с някои новодошли "нощни", той си набавя ежедневно необходимото количество калории, никотин, етил и разбира се емоции под вида на изгорелите "конопени" цигари. Пребивава в Мързеландия вече повече от месец.
Любов Френска и глутницата на барманите:
интересни представители на "нощните". Макар и поселището им да е разположено в територията на "Пенисилвания" те прекарват повечето от времето си на "Бара", тъй като там могат легитимно да нарушават основния закон на републиката. Представителите на този подвид изкарват препитанието си обменяики алкохол за местната валута с която по-късно си закупуват отново алкохол, действие безсмислено по своята същност. Те са затворена общност. Рядко приемат други представители на "нощните" в своето ято (макар че по принцип са общителни и особенно нощно време се интегрират сред останалите подвидове). Основен закон за тях е да не допускат представителите на "дневните" до себе си. Любов френска е един от най-изявените им представители, може би водач на стадото или нещо от този сорт, но е високо разположен в тяхната йерархия.